Gamvik folkebibliotek

Det inviteres til foredrag av Marie Henriksen om praktiske og etiske utfordringer i arbeidet med Bjarne Lilleviks arkiv, Tirsdag 16 november kl 18.00.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Blant tettskrevne silkeark, manuskripter, partiturer, pass, postkort, brevkopier, bilder, briller, en taktstokk, telegrammer, kvitteringer, kart og notatbøker, ligger et trekkpapir stemplet «Mehavn Bok- og Papirhandel». Men ingen av dem som har levd lenge har sett eller hørt om en bokhandel i været; så har den virkelig eksistert?

 «Bokhandelen i Mehavn

– i ytringsfrihetens tjeneste»

 

 

Tirsdag 16. november kl. 18.00 inviteres alle som er interessert i lokalhistorie og frie ytringer til Gamvik folkebibliotek.

Det blir foredrag v/Marie Henriksen om praktiske og etiske utfordringer i arbeidet med Bjarne Lilleviks arkiv.

Bjarne Lillevik (1891–1976), var lærer i Gamvik kommune fra 1921 til 1943. Han testamenterte sitt personlige arkiv, en boksamling, eiendommer og et bankinnskudd til Mehamn skole i 1976; der befinner arkivet seg fortsatt uordnet, i et brannsikkert skap.
Foreningen Lillevik Samling samarbeider med Gamvik folkebibliotek og målet er å gjøre innholdet i Bjarne Lilleviks arkiv tilgjengelig for allmenhet og forskere.

  

Det blir enkel servering, velkommen!

 

Foredraget er støttet av Fritt ord.

 

                         


Publisert: 10.11.2021 06.33
Sist endret: 10.11.2021 06.40